Strategisch Informatiemanager

Functieomschrijving

Deel deze vacature:

In opdracht van onze Opdrachtgever ben ik op zoek naar een Strategisch Informatiemanager. Als Strategisch Informatiemanager heb je niet alleen een brede blik naar binnen maar ook een brede blik naar buiten. In deze rol ben je gesprekspartner en adviseur richting het bestuur en management over informatie- en ICT vraagstukken. Je bent op de hoogte van wat er in het speelveld van een gemeentelijke organisatie gebeurt en weet dit te vertalen naar duidelijke adviezen. Vanuit jouw ervaring en expertise koppel je de doelstellingen van de gemeentelijke organisatie met ontwikkelingen op de diverse beleidsterreinen.


De details

  • Hoeveel uur: 32-40
  • Wanneer kun je beginnen:
  • Locatie: Noord-Nederland

Functiebeschrijving

Als Informatiemanager adviseer je de organisatie (bestuur, management, medewerkers) ten aanzien van informatievragen. Je weet de business wensen helder te krijgen en geeft advies over mogelijke oplossingen. Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen, wettelijke eisen, technologische ontwikkelingen, trends en vertaalt deze naar een strategische (lange termijn) visie. Je actualiseert jaarlijks de informatieplannen per domein en team, geeft de projectenportefeuille invulling op basis van de klantwensen (bestuur, management, medewerkers) en bereid prioritering voor. Je creëert draagvlak binnen de organisatie en betrekt de lijn bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorzieningen. Tenslotte bewaak en bevorder je de integrale samenhang van de informatiehuishouding.

Functie-eisen

  • WO of HBO werk- en denkniveau
  • Aantoonbare, meerjarige ervaring met strategische vraagstukken
  • Kennis van belangrijke ontwikkelingen op de verschillende gemeentelijke domeinen
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en in staat om te communiceren op verschillende niveaus
  • Aantoonbare ervaring in een strategische adviseursrol t.b.v. management en bestuur
  • Politiek- en bestuurlijke sensitiviteit

Dienstverband

Na een vooraf afgesproken detacheringsperiode treed je in vaste dienst bij de Opdrachtgever (Deta-Vast).

Reageer direct!

Lijkt jou dit een geweldige uitdaging?
Je kunt makkelijk op deze vacature reageren en wij doen de rest.