(junior) BI Specialist

Wil jij als junior BI Specialist verantwoordelijk zijn voor uiteenlopende vraagstukken bij een maatschappelijk betrokken organisatie? Heb jij al enige ervaring binnen het vakgebied en wil je jezelf nog verder richten op het bedenken, ontwerpen, bouwen en implementeren van BI oplossingen? Heb jij beide vragen positief beantwoord? Neem dan contact met mij op voor meer informatie over deze functie.

Functiebeschrijving

Als junior BI Specialist ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aanpassen en leveren van BI-producten die aansluiten op de behoefte van de organisatie. Vanuit jouw expertise realiseer je de juiste stuur- en managementinformatie. In overleg met de organisatie voer je de nodige wijzigingen door op de BI-systemen. Je organiseert, selecteert en implementeert de hiervoor benodigde programma's (test en productie) en stelt bijbehorende beheer- en gebruikersdocumentatie op.

Functie-inhoud:

  • Verzamelt en integreert data uit diverse bronsystemen in het BI-systeem conform gestandaardiseerde processen
  • Ontwikkelt, test, presenteert en verspreidt benodigde rapportagetools voor gebruikers en genereert (standaard) query's
  • Adviseert bij incidenten en coördineert oplossingen zo nodig met inschakeling van leveranciers
  • Registreert en rapporteert over incidenten en neemt maatregelen om vergelijkbare incidenten te voorkomen
  • Analyseren, realiseren en aanleveren van data aan externen t.b.v. analyse, vergelijkingen en verplichtingen

Functie-eisen
  • Een op het vakgebied gerichte opleiding op minimaal HBO niveau aangevuld met kennis van ICT- en BI-systemen
  • Goede kennis van en een duidelijke visie op het vakgebied
  • Goede communicatieve vaardigheden zoals o.a. tact, luisteren, inlevingsvermogen en overtuigingskracht.
  • Zelfstandig kunnen werken
Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie waarbij je na een deta vast periode bij onze klant in vaste dienst zal komen met de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen in een maatschappelijk relevante organisatie. Binnen de organisatie is ruimte voor opleidingen op het vakgebied. Kennis en kunde is een pré maar persoonlijkheid, bereidheid en het vermogen je naar het vereiste niveau te ontwikkelen zijn nog belangrijker.


Tijd en plaats
Inzetduur: onbepaalde tijd Drenthe